Izgradnja dva nova rezervoara u Rafineriji nafte Pančevo na postrojenju za duboko koksovanje WP1 (DCU Plant)

Izgradnja dva nova rezervoara u Rafineriji nafte Pančevo na postrojenju za duboko koksovanje WP1 (DCU Plant)

PROJEKAT: IZGRADNJA CILINDRIČNIH REZERVOARA ZA ČISTU VODU FB-5301 I NAPOJNOG REZERVOARA ZA KISELU VODU FB-5901 SA MODIFIKACIJAMA NA POSTOJEĆIM REZERVOARIMA FB-1303, FB-1304, FB-1307, FB-0809, FB-2009 U SKLOPU REALIZACIJE PROJEKTA RNP POSTROJENJA ZA DUBOKO KOKSOVANJE WP1 (DCU)

OBJEKAT: NIS Rafinerija Nafte Pančevo (DCU PLANT)

INVESTITOR: NIS-RNP Pančevo

LOKACIJA: Pančevo

GODINA REALIZACIJE: 2018-2019

OPIS PROJEKTA:

U periodu od 2018 do 2019. izvršena je izgradnju dva nova rezervoara u Rafineriji nafte Pančevo na postrojenju za duboko koksovanje WP1 (DCU Plant) od kojih je jedan bio za čistu vodu FB-5301(CLEAR  WATER TANK) i napojni rezervoar za kiselu vodu  FB-5901(SOUR WATER FEED TANK). Projekat je pored izgradnje pomenutih rezervoara uključivao i razne modifikacije na postojećim rezervoarima tehnoloških oznaka FB-1303,FB-1304, FB-1307, FB-0809, FB-2009.

Radovi su obuhvatali projektovanje, nabavku i isporuku materijala, opreme i izvođenje radova, Veoma je važno naglasiti stroge zahteve i visok nivo kontrole sa kojima smo se susreli, a koje je Investitor imao u pogledu planiranja, organizacije, kvaliteta, rokova i  bezbednosti na radu.,Dobrom poslovnom etikom, iskustvom, dobrom i stalnom komunikacijom sa Investitorom, kao rezultat je imalo i ostvarivanje svih ciljeva i očekivanja.

Drugim rečima kao kompaniji sa višegodišnjim iskustvom, na ovakvom projektu treba staviti akcenat na merljivost u zadovoljavanju svih najstrožijih zahteva i normi, što je ujedno i bio indikator uspešnosti  sprovedenih aktivnosti i prvobitnih planova.

Montaza tri skladišna sferična rezervoara u Rafineriji nafte Pančevo u sklopu projekta postrojenja za duboko koksovanje WP2 (DCU Plant)
Rekonstrukcija tri rezervoara u Rafineriji nafte Pančevo u sklopu projekta postrojenja za duboko koksovanje WP2 (DCU Plant)
Menu