Projekat sanacije Ra-Rg sekcije FSS postrojenja

Projekat sanacije Ra-Rg sekcije FSS postrojenja

PROJEKAT: PROJEKAT SANACIJE Ra-Rg SEKCIJE FSS POSTROJENJA

OBJEKAT: NIS Rafinerija Nafte Pančevo

INVESTITOR: NIS-RNP Pančevo

LOKACIJA: Pančevo

GODINA REALIZACIJE: 2015

OPIS PROJEKTA:

U periodu od avgusta 2015.- oktobra 2015. izvršena je zamena slajd ventila PA-2306, zamena rajzerske cevi FF-0711 sa Y vezom i zamena stojne cevi regeneratora DC-2302.

Projekat je obuhvatao veoma složene pripremne radove, koje su imala za cilj  sigurno i bezbedno obezbeđivanje svih elemanata koji ostaju nakon demontaže stare opreme, demontažu i montažu nove opreme. Radovi su se odvijali u jako nepristupačnim i prostorno ograničenim uslovima, te je manipulacija sa teškim elementima bila još otežavajuća.Uz korišćenje mnoštvo pomoćnih alata, pomoćnih konstrukcija ojačanja, specijalnih alata i opreme, uz specijalizovane radnike i inženjere, radovi su bili izvedeni u željenom kvalitetu i roku koji je bilo još jedan otežavajući faktor, jer je ovaj projekat bio ključan za  start fabrike.  Radovi su se izvodili uz strogo poštovanje svih tehničkih , bezbednosnih i drugih propratnih mera za demontažu/montažu nove opreme.Pored detaljnog planiranja, uz korišćenje konstruktivnih ideja i višegodišnje iskustvo, rizici su svedeni na minimum na ovakvom složenom  projektu po izvodljivost i upravljanju.,te se kao takav ovaj projekat svrastava kao jedan od najzahtevnih u RNP.

Zamena postojećeg i montaža novog kotla otpadne toplote BF-44501
Montaza tri skladišna sferična rezervoara u Rafineriji nafte Pančevo u sklopu projekta postrojenja za duboko koksovanje WP2 (DCU Plant)
Menu